..

Zaterdag 19 januari 2019   Programmabutton   Marlene Hemmer

 

In de serie : Strijkensembles

Marlene Hemmer | viool
             &
Florin Negreanu | altviool

 

Marlene Hemmer, geboren in 1981, begon op vierjarige leeftijd met vioolspelen. In 1989 werd ze aangenomen op de Jong Talent Opleiding van het Utrechts Conservatorium. Vanaf 1994 studeerde Marlene Hemmer vervolgens bij Zakhar Bron aan de Musikhochschule te Lübeck, bij Ana Chumachenko in Biella(Italië) en bij Emmy Verhey en Alexander Kerr aan het Utrechts Conservatorium waar ze haar studie afsloot met een 10 met onderscheiding.

Florin Negreanu


De in 1980 geboren violist Florin Negreanu is vanaf zijn prilste jeugd ondergedompeld in de muzieksfeer. Dat had hij te danken aan zijn moeder, die amateur violiste was.

Toen hij acht was, begon hij te studeren aan de muziekschool van zijn geboortestad Turnu Severin. Daarna studeerde hij in Craiova en in Boekarest. Hij was negentien toen hij les volgde bij Vera Beths.
Vanaf 2000, eerst als student bij Natalia Morozova breidde hij zijn repertoire aanzienlijk uit en met verschillende kamermuziek groepen en orkesten gaf concerten in talrijke muziekcentra in Nederland en het buitenland.


Duo Hemmer – Negreanu was nog niet eerder te gast in de Azijnfabriek.