Sponsoren.

DE LAATSTE ZOMERCONCERTEN EN KLAAR VOOR HET NIEUWE SEIZOEN

Lieve Vrienden,

Onbedoeld, maar wel prettig dat er even geen zomerconcerten waren. Vaak verkwikkend samen te kunnen luisteren naar de enthousiaste musici; dat verkwikkende konden we deze week wel vergeten. Het bestuur hoopt dat u het hoofd thuis koel hebt kunnen houden.
Het lijkt erop dat de temperaturen aangenamer worden met af en toe een verfrissende bui. Dan is het weer goed toeven in de Azijnfabriek. We hebben nog drie zomerconcerten en dan begint op 5 september het nieuwe seizoen. Dezer dagen vindt u het nieuwe jaarprogramma in de brievenbus tegelijkertijd met het verzoek onze Vriendschap te continueren.

  Stichting Vrienden Kamermuziek

's-Hertogenbosch

            23 piano

VIOLA DA GAMBA & KLAVECIMBEL CELLO & PIANO

Komende donderdag 17 juni staan de viola da gamba en het klavecimbel centraal. Op het programma staan twee hele bijzondere werken voor viola da gamba: een ouverture van G.P.Telemann (1681-1767) en een  concert van Johann Gottlieb Graun (1702/3-1771).
Het klavecimbel klinkt in Bach’s klavecimbelconcert Bwv 1056 in f klein.
Verder luisteren we naar een suite uit Armonico Tributo van G.Muffat (1653-1704) welke eindigt met misschien wel de mooiste Passacaglia uit de muziekgeschiedenis.
 
Alleen in het concert van 12.00 uur is het werk van Graun te horen; voor Bach geldt dat u dat alleen om 13.15 uur kunt beluisteren. Voor het overige zijn de programma’s gelijk.

Op zaterdag 19 juni komen Monique Heidema, cello en André Telderman, piano werken spelen van Beethoven en Saint-Saëns. In het concert van 12 uur spelen ze verder werk van Schumann en Ginastera. In het concert van 13.15 hoort u naast Beethoven en Saint-Saëns van E. Bloch - Prayer en van D. Popper - Polonaise de concert op.14.

We zien weer uit naar uw komst!

zaterdag 12 juni

Eerstvolgende lunchconcerten .........