..

CracowDonderdag 11 oktober 2018   Programmabutton   

In de serie : Klassiek

Cracow-trio
 

Barbara Borowicz klarinet
Jan Kalonowski  cello 
Marek Siezer  piano 




Barbara Borowicz | klarinet (1988) studeerde cum laude af aan de Academie voor Muziek in Krakow. Ze vervolgde haar muzikale opleiding aan de Accademia Nazionale di Santa Ceclia in Rome en aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen in de kamermuziekcursus. In 2017 promoveerde ze aan de Academie voor Muziek in Krakau.

Jan Kalinowski | cello
(1982) studeerde aan de muziekacademie in Krakau, de École Normale de Musique in Parijs en de Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Stuttgart. Hij heeft ook deelgenomen aan masterclasses, ontving beurzen van Poolse en buitenlandse stichtingen en van de Stad Krakau, de regio Malopolska en het ministerie van Cultuur en Nationaal Erfgoed.

Marek Szlezer | piano (1981) is een van de meest gewilde Poolse pianisten van zijn generatie. Zijn carrière begon met de Grand Prix op de Internationale Pianowedstrijd in Rome op zijn twaalfde. Hij studeerde aan de École Normale de Musique in Parijs, de muziekacademie in Krakau en de Chapelle Musicale Reine Elisabeth in België.

De musici ontmoetten elkaar op de Academie voor Muziek in Krakau, waar ze als docent werken. Hun repertoire is grotendeels gebaseerd op stukken geschreven door Poolse componisten als Marcel Chyrzynski, Marek Stachowski, Artur Kroschel en anderen. Hun gedeelde passie en visie op kamermuziekprestaties maakt elk concert als een uniek muzikaal verhaal en een onvergetelijke ervaring.