..

Ksenia KouzmenkoDonderdag 14 juni 2018   Programmabutton   

In de serie : Pianorecitals 

 

Ksenia Kouzmenko | piano 

 

Ksenia Kouzmenko (Belarus) wordt internationaal geroemd voor haar gevoelige en technisch indrukwekkende pianospel en is zeer geliefd als kamermuziek partner. Geboren als dochter van een pianistenechtpaar, begon zij haar studie aan het Nationaal Muziek College van Wit-Rusland, waar zij cum laude en met de Gouden Medaille afstudeerde. Vervolgens behaalde zij haar master aan de National Music Academy, eveneens cum laude, voordat zij naar Nederland kwam voor een post graduate opleiding bij Naum Grubert in Den Haag.

Ksenia heeft vele prijzen gewonnen voor pianobegeleiding op diverse internationale concoursen en als soliste was zij 2e prijswinnares en winnaar van de publieksprijs van o.a. het Tromp Concours en won zij de 3e prijs bij de Rencontres Musicales de Gaillard, Frankrijk.

Sinds 1999 geeft ze piano onderwijs aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Ksenia vormt een succesvol duo met de Nederlandse violiste Lisa Jacobs. In 2013 werd hun wereldwijd bejubelde debuutalbum op Challenge Records uitgebracht met werken van Ysaye en Franck. Daarnaast speelt zij ook met de Tsjechische celliste Lucie Stepanova, waarmee afgelopen seizoen een volledig Tsjechisch album verscheen voor COBRA Records.