..

Marene en GabrielkaZaterdag 27 januari 2018   Programmabutton

In de serie : Vocaal

  

Marene Elgershuizen | sopraan

& 

Gabrielka Clout | piano

Gabrielka Clout kreeg haar (piano en viool)opleiding aan het Maastrichts Conservatorium, waar ze cum laude afstudeerde. Zij studeerde liedbegeleiding bij Rudolf Jansen. Gabrielka heeft een brede uitvoeringspraktijk als pianiste en repetitor. Masterclasses, concoursen en concerten brachten haar in diverse Europese landen. Tot haar verhuizing naar Tilburg, werkte Gabrielka bij Opera Zuid als repetitor en ook was zij regelmatig werkzaam bij Opera Spanga. In 2015 werd zij gevraagd om het team van de opleiding Muziektheater Klassiek aan het Fontysconservatorium te komen versterken als correpetitor en ensemble-docent. Gabrielka studeerde koordirectie bij Louis Buskens aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, is dirigent van drie koren. Voor haar koordirectie volgde zij ook een masterclass bij o.a. Kaspars Putnins (Lets Radiokoor).

Marene Elgershuizen studeerde aan het Prins Claus Conservatorium af in het Excellentieprogramma. Haar Master haalde ze aan het Conservatorium van Amsterdam in combinatie met een tweejarige privéstudie bij KS Gabriele Schnaut in München en bij dramatisch sopraan Janice Baird in Berlijn. Zij ontving hiervoor volledige studiebeurzen van het VSB Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Hendrik Muller Vaderlandsch Fonds en won al eerder de studiebeurs van het Labberté-Hoedemaker Fonds. Ook won zij het prestigieuze Wagner Stipendium in Berlijn-Brandenburg. Marene volgde zowel de Opera Academy in Schwerte (DE), als masterclasses bij o.a. Nadine Secunde, Margreet Honig, Soile Isokoski, Camilla Nylund en Jard van Nes.

Ze heeft zich in deze tijd vooral verdiept in het Duitse repertoire en voerde dan ook reeds Strauss’ Vier Letzte Lieder uit, Berg’s Sieben Frühe Lieder en Das Himmlische Leben uit de 4e Symfonie van Mahler. Operarollen van Mozart, zoals Koningin van de Nacht, Fiordiligi en Konstanze staan op haar repertoire naast oratoriumwerken als Verdi’s Requiem, het Gloria van Poulenc en het Stabat Mater van Rossini en Dvorák. Marene koestert daarnaast een voorliefde voor Scandinavisch werk van Sibelius, Grieg en Sallinen. Naast haar zangstudie studeerde Marene af in Geschiedenis en Internationale Betrekkingen.