..

SelenitesDonderdag 14 december 2017  Programmabutton   

In de serie : Vocaal

 
Ensemble Les Sélénites



Bernadette Astari sopraan
Gloria Coll Domingo cello
Jerome Brodin klavecimbel



Les Selenites is een jong ensemble opgericht in november 2014 door Glòria Coll Domingo, Bernadeta Astari en Jérôme Brodin. De musici zijn bijeen om samen muziek te spelen, dit te combineren met poëzie en theater en zijn niet bang hiermee te experimenteren.

Ieder van hen is gespecialiseerd in oude muziek en spelen op historische instrumenten. Hun doel is een unieke muziekervaring te creëren die oude muziek en hedendaagse muziek omarmt en te werken met hedendaagse componisten en in hun optreden de specifieke vaardigheden van elk lid (poëzie, mime, theater etc.) voor het voetlicht te brengen.

"""""""Mythologie en passies, altijd samen door tijd en ruimte ... .
Omdat de mens mens is, beschrijven mythen menselijke passies en hun effecten op degenen die ze voelen. Liefde, haat, woede, melancholie, vreugde ... ze zijn al 2000 jaar hetzelfde en toch altijd anders. Ze laten ons reizen, zoeken, lijden, lachen ... leven""""".


Een programma waarbij poëzie en muziek worden gecombineerd. Onder meer fragmenten uit Händels Lucrezia, een lied van Comtessa Beatriz de Diaz, een Clérambault-cantate en een solo-klavecimbel van Forqueray.



































Voor nadere informatie over programma en de musici klik hier