..

Mosa TrioZaterdag, 6 mei 2017 Programmabutton1

In de serie : Pianotrio's

Mosa Trio

 

Alexandra Van Beveren viool
Paul Stavridis cello
Bram de Vree piano

 

Sinds de oprichting in 2010 heeft het pianotrio veel van zich laten horen in binnen- en buitenland. In augustus 2015 won het trio de tweede prijs en prijs voor de beste uitvoering van het opgelegde werk van de Orlando Competition. Aansluitend was het meermaals te horen op het Orlando Festival. In december 2014 werd het trio laureaat van de Belgische wedstrijd ‘Supernova’ en veroverde zo de titel ‘the Future Sound of Classical Music’. In maart 2013 won het trio de derde prijs tijdens de finale van het Concours International de Musique de Chambre d’Illzach. Ook mochten zij de publieksprijs en de prijs van de jonge jury in ontvangst nemen tijdens de 18e editie van deze prestigieuze internationale competitie. 

In 2012 won het trio zowel de vakjury- als de publieksprijs van de Storioni Ensemblewedstrijd. Ze werden geprezen om hun technisch prachtige spel en de goede repertoirekeuze. Juryvoorzitter Ruud van Eeten noemde het trio “zeer veelbelovend”. “Ze musiceren pas kort als trio samen en maken nu al een solide indruk.” In november van datzelfde jaar won het trio de derde prijs op het concours van het Kamermuziekfestival Hoorn.

Het Mosa Trio speelde tijdens een live uitzending op Radio 4 in het Concertgebouw te Amsterdam. Verder gaf het concerten in o.a. Bozar, Theater Heerlen, Virenze Concerts, De Toonzaal in Den Bosch en Muziekgebouw Eindhoven en was het te gast op het Grachtenfestival Amsterdam, Kamermuziek in het Groen in Eindhoven en Festival Classique in Den Haag.

Haar naam dankt het trio aan de Latijnse naam voor de stad Maastricht, Mosa Trajectum. De leden van het trio kennen elkaar van het Conservatorium Maastricht, waar het trio gecoacht werd door Tonie Ehlen en Henk Guittart. Het trio volgde verder lessen en masterclasses bij Menahem Pressler (Beaux Arts Trio), Susan Tomes (Florestan Trio), Marc Steinberg (Brentano Quartet), Andreas Frölich (Mendelssohn Trio Berlin) en Marc Vossen (Storioni Trio). Momenteel studeert het trio bij het Wanderer Trio aan het Conservatoire à Rayonnement Régional de Paris in de Cycle Concertiste.