..

Harris en BraithwaiteDonderdag, 18 mei 2017 Programmabutton1

In de serie : Bijzondere duo's

Nancy Braithwaite | klarinet

&

Nicholas Harris | piano

 

Nicholas Harris werd geboren in Santa Cruz, Californië in 1989, daar kreeg op zevenjarige leeftijd al pianoles. Later studeerde Nicholas aan het Sanfransisco Conservatory of Music. Vanaf 2004 was hij student van Marcel Baudet, als eerste student in het jong talent programma van het Conservatorium van Amsterdam.

Vanaf 2010 studeerde hij bij Andrew Ball aan het Royal College of Music in Londen. Als een liefhebber van kamermuziek, werkt Nicholas samen met musici in Nederland en Engeland.

Nicholas treedt op met Nancy Braithwaite. Zij studeerde af aan de befaamde Eastman School of Music(VS) met de hoogste onderscheiding: het "Performers Certificate". Nancy is als uitvoerend musicus voornamelijk bezig met kamermuziek.

Zij speelt als klarinettiste in een groot aantal ensembles en treedt op in binnen- en buitenland. Nancy Braithwaite is verbonden aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) als hoofdvakdocent klarinet en kamermuziek U hoort hen samen in werken van Schumann, Debussy, Brahms en Berg.