..

KapustinDonderdag, 16 maart 2017 Programmabutton1

In de serie : Klassiek

Sara Kapustin | viool 


‘Sarah is één van de meest briljante, begaafde, jonge Amerikaanse violiste van haar generatie en één van de meest communicatieve en geïnspireerde strijker, die ik ben tegengekomen.’ (Ilya Kaler, Russisch violist)

Sarah Kapustin gaf als soliste, maar ook in kamermuziekensembles concerten in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australië. Sarah behaalde in 2005 haar Master aan de Juilliard School bij Robert Mann (2005). Eerder ontving ze haar Bachelor van de Universiteit van Indiana.

Aanvankelijk had ze les van Mimi Zweig en James Przygocki aan de String Academy van Wisconsin. Van 2006 tot 2008 studeerde Sarah in Parijs bij Michel Strauss en Vladimir Mendelssohn. In die periode was ze tevens concertmeester van het Orchestre des Lauréats du Conservatoire. Sinds 2008 woont Sarah in Den Haag, waar ze primarius was van het Rubens Quartet.

Sinds 2011 is zij hoofdvakdocente viool en kamermuziek aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en sinds 2012 speelt ze geregeld als concertmeester bij Sinfonia Rotterdam. Ze bespeelt een door Giovanni Battista Rogeri gebouwde viool (Brescia ca. 1690), haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds in Amsterdam.