..
HirokoBarbara duofotoDonderdag, 26 januari 2017   Programmabutton   

In de serie : Pianorecitals



Barbara Baltussen | piano

&

Hiroko Fukushima | piano



Vier handen op het klavier ofwel "quatre-mains".  Twee geroutineerde pianistes van uitzonderlijke klasse.


Barbara Baltussen studeerde piano aan de muziekacademie van Sint-Niklaas bij Johan Lybeert en vervolgde haar studies aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen, in de klas van Levente Kende en Heidi Henderickx. Ze is laureate van verschillende wedstrijden, waaronder Jong Tenuto, Cantabile, Axion Classics, E. Durletwedstrijd. 

Barbara is werkzaam als docente in de academie voor Muziek, Woord en Dans van Bornem en in de Kunsthumaniora van Brussel, maar heeft daarnaast nog een zeer actief concertleven als soliste, als kamermuzikante en als begeleidster. Ze heeft een uitgesproken voorliefde voor kamermuziek en is in dit domein vooral actief als pianiste van het trio Khaldei, dat reeds vele malen ook op ons podium stond. Ook vormt Barbara met haar vader, violist Nico Baltussen, een begeesterend duo.

Hiroko Fukushima, die sinds 2009 pianoles geeft aan de Kunsthumaniora Brussel, studeerde piano aan de Elisabeth University Hiroshima en besliste nadien zich verder te bekwamen aan het Conservatorium van Brussel.

Daar behaalde ze de meesterdiploma’s piano en pianoforte in de klassen van Boyan Vodinitcharov en Piet Kuijken. Sinds 2007 is ze pianiste van het ‘Trio Horta’. In die hoedanigheid speelde ze concerten voor Bozar, Flagey, Klarafestival, ‘Concerts de Midi’ te Luik, Academiezaal Sint-Truiden, Palais des beaux-arts de Charleroi. 

In 2013 richtte Hiroko Fukushima de concertreeks "music-home" op, een serie kamermuziekconcerten hoofdzakelijk uitgevoerd op historische instrumenten en in juni 2015 richtte ze het ‘Trio Ocells’ op. Met deze combinatie van fluit, cello en piano concerteerde ze afgelopen zomer in Hiroshima. 

Vandaag beiden op ons podium achter de vleugel!