..
VeraManuelZaterdag, 19 november 2016   Programmabutton   

In de serie : Jong Talent

Vera Werkman | viool

&

Manuel Sanguino | piano


In de serie "jong talent" maken we vandaag plaats voor deze twee veelbelovende musici.

Vera Werkman (1999) begon op haar vierde jaar viool te spelen bij Wiesje Miedema aan de Amstelveense Muziek-en Dansschool. Momenteel studeert ze bij Julia Dinerstein (docente aan het ArtEZConservatorium in Zwolle/Arnhem en het Conservatorium in Maastricht). Vera is 2,5 jaar lid geweest van het NJSO (Nederlands Jeugd Strijk Orkest). In de zomer van 2013 heeft het strijkorkest een tournee gemaakt naar Aberdeen, Schotland, o.l.v. Bas Wiegers.

Ook heeft Vera meegewerkt aan een cd-opname van het orkest. Het laatste jaar in het orkest bracht zij door als aanvoerder van de tweede violen. Vera won al een aantal prijzen op verschillende nationale concoursen waaronder de Iordens Viooldagen, het Prinses Christina Concours en het Britten concours. Ze heeft concerten verzorgd in de Classic Express en ook gaf ze recitals in de Nieuwe Kerk in Den Haag en op de ´Dag van de Romantische Muziek´ in Rotterdam.

Manuel Sanguino (1999) werd geboren in de Dominicaanse Republiek en heeft de Spaanse nationaliteit. Op 6-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste saxofoon lessen. Twee jaar later begon hij met pianospelen.

In 2010 bekroond met de stichting Danilo Perez hem met beide instrumenten, hij ontving masterclasses op het Panama jazzfestival. In 2011 en 2012 nam hij deel aan de Musik Zentral Festival in Oostenrijk, en speelde daar pianoconcerten van Beethoven (1ste) en van Chopin (2de).

Als saxofonist werd Manuel door het NBE (Nederlands Blazers ensemble) geselecteerd voor het Jong-NBE, een blaasorkest met de beste blaas-musici van het land, onder de 15 jaar oud.

Manuel won de eerste plaats en de publieksprijs op de nationale finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag, een van de meest prestigieuze wedstrijden in de Nederland. Hij won ook twee keer de eerste plaats in de regionale competitie. Ook was hij finalist op het '' Avond van de jonge musicus '', de voorronde van het Eurovisie  "Jonge Musici Contest" in Keulen, werd welke werd uitgezonden op de nationale televisie.