..
logo diapositiefDonderdag, 21 januari 2016   i button   logo youtube
In de serie: Strijk-ensembles

 

Terzetto ensemble

Ben Zion Shamir viool
Marta Lemanska viool
Ron Ephrat alt-viool

De Poolse Marta Lemanska is een actief kamermusicus die samen met vele bekende musici waaronder Dora Schwarzenberg , Youri Zhislin Benzion Shamir ,Gil Sharon , Ron Ephrat , het Szymanowski Quartet en het Indigo Piano Quartet optreedt. Zij is violist bij Sinfonia Rotterdam en wordt ook regelmatig uitgenodigd om te spelen met andere orkesten in Nederland en Duitsland.

Benzion Shamir ( Litouwen) is in 1967 geëmigreerd naar Israël, waar hij studeerde aan de Rubin Academy of Music in Tel Aviv. Vanaf 1975 woont hij in Nederland, waar hij tot 2009 tweede concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch Orkest was.Van 1974 tot 2009 was hij primarius van het Daniël String Quartet.Benzion Shamir is hoogleraar viool en kamermuziek aan het Rotterdams Conservatorium (CODARTS).

Ron Ephrat ( Israël) studeerde bij Prof Ilona Feher en Odeon Partos bij Prof aan de Rubin Muziekacademie van Tel Aviv, gevolgd door studies met P.Schidlof (Amadeus Kwartet) en Michael Tree (Guarneri kwartet). Hij was een lid van het Israel Chamber Orchestra en Radio Filharmonisch Orkest-Holland. Sinds 1983 is Ron Solo eerste violist in het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Topviolisten met werken van Handel / Halvorsen, Kodaly en Dvorák.