Sponsoren.

Zaterdag, 2 mei 2015   i button   Dutch ArtWorks

In de serie : Klassiek

Dutch ArtWorks Ensemble

Femke Huizinga barokviool
Hanna Lindeijer barokhobo
Kim Stockx barokfagot
Petr Hamouz barokcello
Jòrn Boysen klavecimbel


Met het spiksplinternieuwe programma On The Edge neemt het Dutch ArtWorks ensemble u mee naar een roerige tijd op compositie gebied, waarin ontzettend veel tegelijk gebeurde: het eind van de barokstijl en de overgang naar de klassieke periode.

Beginnend en eindigend met Mozart via Telemann, Fasch en Vivaldi en twee minder bekende componisten Schaffrath en Cambini weer terug naar het beginpunt: de grote meester Mozart zelf.

Donderdag, 7 mei 2015   i button   logo youtubeRagazzekwartet

In de serie : Strijkers ensembles

Ragazze Kwartet

Rosa Arnold
viool
Jeanita Vriens viool
Annemijn Bergkotte altviool
Kirsten Jenson cello


Méér dan een strijkkwartet.

Energieke performance, veelzijdig repertoire en optredens met een twist. Dat is het Ragazze Quartet. Veel méér dan een strijkkwartet alleen. Vanuit bloedstollend mooie klassieke muziek gaan de kwartetleden graag en vaak over de grenzen heen. Ze zoeken samenwerking met kunstenaars uit verschillende disciplines, zodat de muziek op zoveel mogelijk plaatsen te horen is.

Klassieke muziek, dat is hun leven. 24 uur per dag. Hun droom? Met het Ragazze Quartet de wereld over. Werken van o.a. Stravinsky en Bartók.

VespuccikwartetZaterdag, 9 mei 2015   i button   logo youtube

In de serie : Strijkers ensembles

Vespucci Kwartet
&

Peter Caelen (piano)

Lisanne Soeterbroek viool 
Laura Ooms altviool 
Stephanie Steiner  altviool 
Douw Fonda  cello 
Peter Caelen piano

 

Het Vespucci strijkkwartet werd in december 2009 opgericht door 4 jonge musici, die elkaar ontmoetten bij het Nederlands Philharmonisch Orkest / het Nederlands Kamerorkest.  Inmiddels spelen zij op vele podia in Nederland en Duitsland, en op festivals als het Grachtenfestival Amsterdam, Grachtenfestival Thorn, Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en Kamermuziekfestival Hoorn.

Haydn Strijkkwartet op. 64 nr. 5,de meest bekende. Dat komt misschien door de bijnaam (Leeuwerik), vanwege de lieflijke vioolmedley in het eerste deel en door het levendige tempo in de finale.

Na de pauze Dvoráks Pianokwintet in A opus 81. 

hemelvaart23Donderdag, 14 mei 2015 Hemelvaartsdag geen concert
Zaterdag, 16 mei 2015   i button   leonard van lier

In de serie : Pianorecitels

Leonard van Lier

Leonard van Lier studeerde bij Jacques De Tiège aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Hij behaalde zijn diploma’s Docerend en Uitvoerende Musicus met het eindpredicaat “Uitmuntend”. Leonard won diverse prijzen, waaronder een eerste prijs in de landelijke finale van het Prinses Christina Concours. Tevens won hij de Gaudeamus prijs voor de beste uitvoering van hedendaags repertoire.

Naast zijn muzikale activiteiten studeerde hij Natuurkunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven en is hij werkzaam als akoestisch adviseur bij TNO in Delft. De pianorecitals van Leonard van Lier kenmerken zich door een afwisselende programmakeuze, met hoogtepunten uit de pianoliteratuur én onbekend repertoire. Naast solist is Leonard ook met plezier actief als kamermusicus en begeleider. 

Donderdag, 21 mei 2015   i button   arcadie trio

In de serie : Pianotrio's

Arcadië Trio

Steven Geraads klarinet
Timothée Busch cello
Henriëtte Wirth piano


De leden van het Arcadië Trio leerden elkaar kennen tijdens hun studie 
aan het Utrechts Conservatorium. Samen gaven zij concerten in onder andere Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Brussel.

In 2011 maakten zij hun debuut in de kleine zaal van Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht
Hun programma omvat werken van Brahms, Glinka en Schumann.

 

 

pinksteren17Zaterdag, 23 mei 2015     Pinksterzaterdag  

Vandaag geen lunchconcert

Donderdag, 28 mei 2015   i button   wineke van lammeren

In de serie : Vocaal


Frühling Trio en Wineke van Lammeren, sopraan

Wineke van Lammeren sopraan
Nancy Braithwaite klarinet
Matthias Naegele cello
Vaughan Schlepp piano


Een unieke bezetting: een gelouterd trio en mooie sopraan met een programma met composities van Edith Hemenway,Willem Wander van Nieuwkerk, Carlos Michans  Arrangementen en Schubert.  

Zaterdag, 30 mei 2015   i button   logo youtubeGrupo Del Sur Lang

In de serie : Wereldmuziek

Grupo del sur

Anne-Marie van de Grint viool
Matías Pedrana bandoneon
Paul Hagenaars electrische gitaar
Hetty Sponselee piano
Marc van Rooij contrabas


Bezield bandoneonspel, meeslepende tango’s en rauwe emoties: Grupo del Sur raakt u in het hart! Na het succes van afgelopen seizoen brengt Grupo del Sur nu haar nieuwe programma Inspiración!, waarin u wederom wordt meegevoerd in een wereld van melancholie en hartstocht.

Geïnspireerd door Piazzolla maakt de groep eigen arrangementen van bekende werken klassieke componisten als Bach, ravel, Stravinsky en Bartók. Op geraffineerde wijze wordt klassiek en tango met elkaar verweven. Samen met originele stukken van Piazzolla levert dit een onvergetelijke muzikale ervaring op!

De groep geeft concerten sinds 2007 en speelde op vele kamermuziekpodia en festivals. Begin 2010 verscheen haar eerste CD Invierno Porteño en in 2012 de tweede Segundo Movimiento, genoemd naar het tweede deel van het Pianoconcert van Ravel. In 2015 verscheen de eerste live-cd Inspiración.