..
WillemStamDonderdag, 11 december 2014   i button   

In de serie : Klassiek

Duo Stam-Petrovic

Willem Stam cello 
Stefan Petrovic  piano 

 

Vandaag staan werken op het programma van Beethoven, Schubert, Schumann, Brahms en Wagner.

De Canadees/Nederlandse cellist Willem Stam is geboren en getogen in Calgary, Canada. In 2006 vertrok hij naar Den Haag, wat momenteel zijn woonplaats is. Zijn repertoire bevat werken van de gehele cellogeschiedenis. Hij borduurt hierop voort door middel van zijn geregelde samenwerking met hedendaagse componisten. Willem is een veelzijdige en flexibele musicus. Hij treedt regelmatig op als solist, kamermusicus, en dirigent in veelzijdige samenstellingen en op verschillende locaties.

Stefan Petrovic (1978) werd geboren in Belgrado (Servië). Hij begon piano te spelen toen hij zes was, en al in zijn vroege tienerjaren nam hij deel aan vele pianocompetities. In 1993 won hij de eerste prijs op de

competitie van de Jonge Pianist in Nis (Servië). In 1995 won hij de eerste prijs bij de internationale competitie Citta di Stressa in Italië en won de 1ste prijs op de internationale wedstrijd Petar Konjovic in Belgrado. In hetzelfde jaar was hij Jonge Musicus Van Het Jaar, een prijs ingesteld door het ministerie van cultuur van Servië, en werd bekroond met de prestigieuze Oktober Prize van de stad van Belgrado.
Van 1996 tot 2002 gaf hij concerten in Servië, Montenegro en Macedonië zowel als solist en als lid van een pianotrio.