Sponsoren.

prokofieva mariaDonderdag, 5 maart 2015   i button   logo youtube

In de serie : Pianorecitals

Maria Prokofieva, pianorecital

 

De pianiste Maria Prokofieva werd geboren in Minsk, Wit-Rusland. Haar muzikale opleiding begon ze op de leeftijd van 5 en al een jaar later deed ze haar eerste podiumervaring op in de grote zaal van de Wit-Russische Staats Philharmonie.

Op haar zesde ging Maria naar de gespecialiseerde muziekschool voor hoogbegaafde kinderen van het Wit-Russisch Staats Conservatorium in Minsk. In 1999 behaalde zij haar diploma pianospel en begeleiding met onderscheiding.

In 2007 verhuisde zij naar Nederland . In 2010 sloot ze haar opleiding bij Naum Grubert af als Master of Music.

 

MosaTrioZaterdag, 7 maart 2015   i button   

In de serie : Piano trio's


Mosa Trio

 

Alexandra van Beveren  viool 
Paul Stravidis  cello 
Bram de Vree  piano 

 

Het Mosa Trio wordt gevormd door de jonge musici Alexandra Van Beveren (viool), Paul Stavridis (cello) en Bram de Vree (piano). Sinds de oprichting in 2010 heeft het pianotrio veel van zich laten horen in binnen- en buitenland.

In maart 2013 won het trio de derde prijs tijdens de finale van het Concours International de Musique de Chambre d’Illzach. Ook mochten zij de publieksprijs en de prijs van de jonge jury in ontvangst nemen tijdens de 18e editie van deze prestigieuze internationale competitie.

In 2012 won het trio zowel de vakjury- als de publieksprijs van de Storioni Ensemblewedstrijd. Ze werden geprezen om hun technisch prachtige spel en de goede repertoirekeuze. Juryvoorzitter Ruud van Eeten noemde het trio “zeer veelbelovend”. “Ze musiceren pas kort als trio samen en maken nu al een solide indruk.” In november van datzelfde jaar won het trio de derde prijs op het concours van het Kamermuziekfestival Hoorn.

 

ToeacDonderdag, 12 maart 2015   i button   

In de serie : Overig

Sax & Stix
&
Duo Toeac

 

 


SaxenStix

Renée Bekkers accordeon
Pieternel Berkers  accordeon 
Eva Van Grinsven  saxofoon 
Ramon Lormans  slagwerk

 

Stelt U zich eens voor, een jong, bruisend ensemble... in het kwadraat! Sax & Stix en Toeac dagen elkaar uit tot een duizelingwekkende pirouette waarbij speelse balletmuziek van de "Groupe des Six" aan de basis ligt van hun zinderende voorstelling: "Pas de Deux".

 

Stabat-MaterZaterdag, 14 maart 2015   i button   

In de serie : Vocaal

Euterpe Baroque Consort

Uitvoering van Stabat Mater

 Bart Rodyns orgel/artistieke leiding
 Sarah Van Mol sopraan
 Maria Silberstein viool
 Martine Beernaert viool
Tine Van Parys cello

 

Passieconcert met het naast het Stabat Mater van G.F. Sances (ca. 1600-1679) delen uit het Stabat Mater van Pergolesi en instrumentaal werk.

 

 

CelesteZewaldDonderdag, 19 maart 2015   i button  

In de serie : Klassiek

 Céleste Zewald  klarinet
 Jaap Kooi  piano

 

Céleste Zewald en Jaap Kooi vormen een duo sinds 2000. De zeer succesvolle deelname aan het Vriendenkransconcours van 2001 zette het duo in de schijnwerpers. De Avro nam een live-cd met hen op. Meerdere malen waren zij te horen in radio-interviews en in diverse tijdschriften en kranten werden artikelen en interviews gepubliceerd.

In 2002 werd de samenwerking wederom beloond, ditmaal met de Philip Morris Kunstprijs. De NPS maakte een tv-documentaire over Céleste. Het duo nam een eigen cd op met werken van Poulenc, Bernstein, Brahms en Schumann. Internationaal brak het duo door in de serie 'Rising Stars' van 2003-2004. Zewald en Kooi gaven recitals in Wenen, Salzburg, Keulen, Brussel, Parijs, Athene, Londen, Birmingham en Amsterdam (Concertgebouw). Ook debuteerde het duo in Carnegie Hall, New York.

Dit uitstekende duo trakteert ons vandaag op een verrassend programma

Zaterdag, 21 maart 2015   i button   meisje met masker

In de serie : Vocaal

Tamar Niamut sopraan
Saskia Otto viool 
Leonard Besseling  cello 
Lestari Scholtes piano


Het programma bestaat uit liederen en kamermuziekwerken in verschillende samenstellingen. Zo beginnen en eindigen ze met vier musici (werk van Beethoven en Fauré) en wisselen hier tussenin af met werken voor diverse duo's en trio's (Diepenbrock, Rachmaninov en Schubert).

Donderdag, 26 maart 2015   i button vital stahievitch  

In de serie : Pianorecitals

Vital  Stahievitch | piano

Vital Stahievitch is een begaafd pianist die zijn muzikale carrière begon in Minsk waar hij studeerde aan het Nationale Muziekcollege en Nationale Muziekacademie. 


O
p zijn zestiende won hij een tweede prijs op de Internationale Stasys Vainiunas Pianowedstrijd in Vilnius (Litouwen 1996). Sinds die tijd treedt hij op als solist in steden in Belarus, met verschillende orkesten en kamerensembles. Hij trad op in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Mexico, Noorwegen, Griekenland, Rusland, Litouwen, Portugal en de Verenigde Staten.

Vandaag staan op het programma werken van Chopin, Mendelssohn, Gershwin, Liszt en Tsjaikowski.  

Seldom SeneZaterdag, 28 maart 2015   i button   logo youtube

In de serie : Blazers ensembles

Blokfluitkwintet Seldom Sene

Ruth Dyson
Eva Gemeinhardt  
Hester Groenleer   
Stephanie Brandt   
Maria Martinez  Ayerza   


Seldom Sene werd opgericht in 2009. De vijf musici uit verschillende landen vonden elkaar door hun interesse in de uitvoeringspraktijk van zowel oude als nieuwe muziek. Zij bundelen hun krachten op het gebied van creativiteit, muziekwetenschappen, improvisatie en ongekende virtuositeit. Het kwintet beschikt over een collectie van meer dan vijftig blokfluiten in alle soorten en maten: prachtige renaissance-consortinstrumenten naast moderne hoekige modellen. Daarnaast hebben de musici de beschikking over een variëteit aan barokke instrumenten en delicate middeleeuwse cilindrische blokfluiten.

Op 6 september 2014 mochten zij de eerste prijs, de publieksprijs en de persprijs in ontvangst nemen op het prestigieuze Internationale Van Wassenaer Concours voor oude muziek ensembles, geïntegreerd in het Festival Oude Muziek Utrecht.