..
Zaterdag 12 januari 2013    amsterdam wind quinteti button
 
 Amsterdam Wind Quintet
Tim Wintersohl fluit
Marije Clemens hobo
Hanka van Doesum-Clout klarinet
Ellen Bayens hoorn
Marijke Zijlstra fagot

 

Het Amsterdam Wind Quintet is opgericht in 2006 en geeft sindsdien kamermuziekconcerten door heel Nederland.

Het Wind 
Quintet was live te horen op de radio bij o.a. het Radio 1 programma Vroege Vogels, het Radio 4 programma Spiegelzaal, Radio Mona Lisa en Radio West. Het ensemble trad op in de Beurs van Berlage, Muziekgebouw aan 't IJ en het Concertgebouw te Amsterdam, de Doelen te Rotterdam en het Lux Theater te Nijmegen.

Het programma Andiamo in Italia geeft een beeld van de rijke muzikale traditie in Italië. Van de indringende harmoniek van Gesualdo tot de prachtige muziek van Rota, die bekend werd door zijn filmmuziek.

Voor velen is de muziek van Verdi en Rossini het hoogtepunt van de Italiaanse opera. Behalve de bekende opera's hebben beide componisten ook een groot aantal kamermuziekstukken geschreven waarin dezelfde mix van sentiment, passie en humor te horen is.

Dat deze combinatie bijzonder is in samenstelling en niveau blijkt al uit de medewerking van grote componisten. Zo schreven de beroemde Cubaanse Leo Brouwer, zijn meermaals bekroonde Griekse collega Victor Kioulaphides en de Nederlandse grootmeester Daan Manneke speciaal voor dit ensemble enkele werken. Daarnaast staan eigen arrangementen van onder andere de Siete Canciones populares Españolas van Manuel de Falla op het programma.Het Amsterdam Wind