..
Zaterdag 13 oktober 2012    wintersohl timi button
 
Tim Wintersohl fluit
Hans-Erik Dijkstra  piano

 

Van Goden en Helden: muziek en verhalen rond de Griekse mythologie 

De magische verhalen uit de oude Griekse mythologie zijn sinds honderden jaren een grote inspiratiebron voor veel kunstenaars van alle disciplines in de westerse wereld geweest. De aantrekkingskracht van de mythes ligt in hun algemeen menselijke betekenis. Veel mythes lijken op het eerste gezicht sprookjesachtig, komisch, gruwelijk of gewoon absurd maar bij nader inzien blijkt er altijd een diepere wijsheid in te zitten.

Dit programma bestaat uit muziek en verhalen over het oude Griekenland. Het publiek wordt meegevoerd in de wereld van machtige goden en magische bovennatuurlijke wezens. Er wordt muziek gespeeld die o.a gebaseerd is op de heldendaden van Apollo, het tragische lot van de bosnimf Syrinx en het mysterieuze verhaal van Orpheus en Eurydice.

Tim Wintersohl volgde zijn fluitstudie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ook studeerde hij bij Trevor Wye in Hastingleigh, Engeland. In 2008 kreeg hij de 2e prijs bij het "Torneo Internazionale di Musica" in Verona (Italië). Sinds 2006 is Tim Wintersohl verbonden als fluitist aan het Amsterdam Wind Quintet. Als gastspeler werkt hij bij een groot aantal orkesten, waaronder ook het Noord Nederlands Orkest, het Limburgs Symfonie Orkest, het Brabants Orkest, het Promenade Orkest, het Sinfonieorchester Münster en de Philharmonie Südwestfalen.  

Hans-Erik Dijkstra volgde zijn muzikale opleiding aan het Twents Conservatorium en de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Tijdens zijn studie maakte hij als begeleider van koren en ensembles vele buitenlandse reizen en gaf hij met name als begeleider van zangers en instrumentalisten vele concerten. Vanaf 1995 werkte Hans-Erik als freelance begeleider voor de conservatoria van Enschede, Rotterdam en Utrecht en werd hij aangesteld als co-repetitor (docent begeleiding) aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Naast deze vaste werkzaamheden treedt Hans-Erik ook regelmatig op als solist bij orkesten en als kamermuziekspeler.