Sponsoren.

  Stichting Vrienden Kamermuziek

's-Hertogenbosch

            23 piano

HIJ KLINKT ALS EEN KLOK

Nieuwsbrief

  Stichting Vrienden Kamermuziek

's-Hertogenbosch

            23 piano

20210905_EEN_MOOIE_EERSTE_WEEK.pdf

Nieuwsbrief

  Stichting Vrienden Kamermuziek

's-Hertogenbosch

            23 piano

LET OP

Het jaarprogramma heeft u nog maar net in de bus of er zijn al wijzigingen te melden. Te beginnen bij het openingsconcert. Dat zal zijn op donderdag 2 september en niet op zaterdag 4 september. Hopelijk gooit dat uw planning niet in de war. Want wij nodigen u voor dit concert van harte uit, een nieuw seizoen in een nieuwe locatie.

Bijkomend voordeel voor u is dat er nu komend seizoen een extra concert is, want op 4 september is er ook gewoon weer een concert. En dat hopen we nu eens het hele seizoen vol te houden, elke donderdag en zaterdag een lunchconcert.

Hoe de concerten uitgevoerd kunnen worden in september, nog twee korte of wellicht weer gewoon een “lange”: we weten het nog niet precies. Hoe gaat het met het virus en hoeveel mensen kunnen we ontvangen in de nieuwe locatie afhankelijk van opgelegde maatregelen?? Wij zijn nog aan het puzzelen en hopen daar in de loop van volgende week uit te komen.

Handig is daarbij vast als we een schatting kunnen maken hoe velen van u naar het openingsconcert op 2 september en het concert op 4 september willen komen.

Daarom kunt u daarvoor nu alvast reserveren. En als u dat doet voor dinsdag a.s. 24 augustus  zouden wij erg geholpen zijn.
Zo gauw we wat meer kunnen zeggen over de aanvangstijden van de concerten sturen we u natuurlijk meteen bericht.

Maar ook: wij zien uit naar het nieuwe seizoen, naar de nieuwe locatie, naar een nieuwe vleugel en naar uw vertrouwde komst!

 

Vrijdag 20 augustus 2021

 

Eerstvolgende lunchconcerten .........


DE LAATSTE ZOMERCONCERTEN EN KLAAR VOOR HET NIEUWE SEIZOEN

Lieve Vrienden,

Onbedoeld, maar wel prettig dat er even geen zomerconcerten waren. Vaak verkwikkend samen te kunnen luisteren naar de enthousiaste musici; dat verkwikkende konden we deze week wel vergeten. Het bestuur hoopt dat u het hoofd thuis koel hebt kunnen houden.
Het lijkt erop dat de temperaturen aangenamer worden met af en toe een verfrissende bui. Dan is het weer goed toeven in de Azijnfabriek. We hebben nog drie zomerconcerten en dan begint op 5 september het nieuwe seizoen. Dezer dagen vindt u het nieuwe jaarprogramma in de brievenbus tegelijkertijd met het verzoek onze Vriendschap te continueren.

  Stichting Vrienden Kamermuziek

's-Hertogenbosch

            23 piano

VIOLA DA GAMBA & KLAVECIMBEL CELLO & PIANO

Komende donderdag 17 juni staan de viola da gamba en het klavecimbel centraal. Op het programma staan twee hele bijzondere werken voor viola da gamba: een ouverture van G.P.Telemann (1681-1767) en een  concert van Johann Gottlieb Graun (1702/3-1771).
Het klavecimbel klinkt in Bach’s klavecimbelconcert Bwv 1056 in f klein.
Verder luisteren we naar een suite uit Armonico Tributo van G.Muffat (1653-1704) welke eindigt met misschien wel de mooiste Passacaglia uit de muziekgeschiedenis.
 
Alleen in het concert van 12.00 uur is het werk van Graun te horen; voor Bach geldt dat u dat alleen om 13.15 uur kunt beluisteren. Voor het overige zijn de programma’s gelijk.

Op zaterdag 19 juni komen Monique Heidema, cello en André Telderman, piano werken spelen van Beethoven en Saint-Saëns. In het concert van 12 uur spelen ze verder werk van Schumann en Ginastera. In het concert van 13.15 hoort u naast Beethoven en Saint-Saëns van E. Bloch - Prayer en van D. Popper - Polonaise de concert op.14.

We zien weer uit naar uw komst!

zaterdag 12 juni

Eerstvolgende lunchconcerten .........