Donderdag 24 oktober 2019   Programma informatieflorestan ensemble 


Florestan ensemble

 

Yuki Han piano
Lev Bogino viool
Saskia Frijns viool
Madi Luimstra altviool
Jorge Gresa cello


Het jonge en ambitieuze ensemble is een internationaal pianokwintet dat in 2017 is opgericht door masterstudenten van het Utrechts Conservatorium. Enkelen van hen zijn inmiddels afgestudeerd. Op het Utrechts Conservatorium werd het Florestan Ensemble gecoacht door Sebastian Koloski (Utrecht String Quartet) en Klara Würtz. Eerder traden ze op in onder meer TivoliVredenburg, Kasteel Warmelo, Gasthuiskapel Zaltbommel en diverse locaties in Frankrijk.
Op het programma van het lunchconcert een strijkkwartet van Mozart en kwintetten van Granados en Schumann.

 

 


Zaterdag 26 oktober 2019   Programma informatie Lidia Ksiazkiewicz
Lidia Ksiazkiewicz pianiste

Lidia Ksiąźkiewicz werd in 1977 in de Poolse stad Poznan geboren. Ze behaalde haar einddiploma’s  piano  en orgel respectievelijk aan de conservatoria van Bydgoszcz en Poznan.  Lidia Ksiąźkiewicz won o.a. 1e prijzen en eervolle vermeldingen op concoursen in de Poolse hoofdstad Warschau (1994), Haarlem (Concours César Franck, 2001),  Graz, (Oostenrijk: Internationaal Concours Reger/Messiaen, 2003), Chartres (Frankrijk 2004) en Rimini (Italië, 2004). Ze vervolgde haar opleiding in Frankrijk aan de Academie voor schone kunsten  in Angers en won prijzen voor haar orgel- en klavecimbelspel aan het conservatorium van Saint-Maur. Verder maakte Lidia veel concertreizen door o.a. Frankrijk, Polen, Luxemburg, Nederland, Slowakije, Oostenrijk en Spanje. Ook treedt ze op als soliste voor radio en televisie, o.a. in Slowakije, Polen, Oostenrijk en Frankrijk. Nu is ze organist in de kathedraal van Laon en ze is  begeleidend pianiste aan het Conservatorium in Straatsburg; bovendien treedt ze vaak op als jurylid bij internationale concoursen voor orgel en piano.Donderdag 31 oktober 2019   Programma informatie trio Flou Artistique
Trio Flou Artistique

 

 Maria-Laura Schoutteten  viool
 Alicia Gustave  viool
 Antoinette Tronquo  piano

 

 

Het pianotrio Flou Artistique heeft ruime podiumervaring en een heel origineel repertoire opgebouwd alsook een eigen sound. Onbekende parels uit de muziekliteratuur en arrangementen speciaal geschreven door de pianiste, afgewisseld met traditionele klassieke werken, zorgen voor een boeiend muziekprogramma. Met virtuositeit en muzikale fijngevoeligheid weet het trio het publiek steeds te bekoren.